Welk aanrechtblad past in uw keuken?

Het aanrecht is niet alleen de plek waarop het eten wordt bereid, maar ook een grote sfeerbepaler in uw keuken. Welk type heeft uw voorkeur?

Kunststof

Met een kunststof keukenblad kunt u alle kanten mee op. Als één van de meest gebruikte keukenbladen in keukens is het een veelzijdig materiaal en staat het bekend om het weinige onderhoud dat het vergt.
Een kunststof werkblad is opgebouwd uit meerdere lagen die onder grote druk zijn samengeperst. Hierdoor is het materiaal sterk en vormvast en staat het ook wel bekend als HPL; High Pressure Laminate. Het blad is in twee diktes verkrijgbaar: 25mm of 39mm. Ze zijn rondom afgewerkt met een kunststoflijst in het werbladdécor. Als u een voor een strakkere look wilt gaan kunt u kiezen voor postforming, hierbij wordt de toplaag om de voorkant heen verwerkt en zal er geen naad zichtbaar zijn.
Voor elke look is er wel een kunststof werkblad te vinden. Uni-kleuren, hout-look of toch een steenstructuur? Met een kunststof werkblad kan het allemaal.
Een kunststof werkblad zit in een lagere prijsklasse dan andere materialen. U kunt hierbij uitgaan van een prijs rond €2,- per cm. Deze prijs kan veranderen afhankelijk van factoren zoals de afwerking en de dikte.
Past een kunststof aanrechtblad bij uw keukenopstelling?

Bekijk de collectie

Graniet

Een granieten keukenblad is puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het blad; geen bestanddeel wordt er nog uitgehaald of aan toegevoegd. Dit robuuste materiaal is niet alleen vrijwel onverwoestbaar, maar ook bijzonder expressief.
Graniet heeft een hardheid tot 7 op de schaal van Mohs. Door zijn massiviteit is Graniet uitermate kras- en slagvast. Een deel van de korrels is niet polijstbaar, waardoor elk blad een prachtige, unieke compositie van verschillende mineralen biedt. Graniet is een 100% natuurproduct. Doordat het enigszins poreus is, kan er een lichte vlekvorming ontstaan. Door een goede behandeling wordt de kans op vlekvorming verkleind. Het materiaal is verkrijgbaar in de diktes 20mm of 30mm.
Is een granieren werkblad geschikt voor uw keuken?

Bekijk de collectie

Composiet

Composietsteen bestaat overwegend uit kwarts; hetzelfde natuurlijke materiaal dat ook in graniet zit. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen niet puur natuur.
Composiet is een innovatief natuurproduct dat staat voor kwaliteit en design. Composiet bestaat voor 93% uit kwartsiet. Dit zijn miniscuul gezuiverde zandkorrels waaraan kleurpigmenten en granietkorrels worden toegevoegd. Het kwartsiet wordt samengevoegd met 7% polyesterhars, waarna het mengsel onder een hoge druk en temperatuur tot plaatmateriaal wordt gevormd.
Tijdens het mengproces in de silo’s kunnen kleurpigment opeenhopingen plaatsvinden, zogenaamde verklonteringen die niet te voorkomen zijn. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit. Na dit proces wordt het materiaal gekalibreerd en wordt de bovenzijde gepolijst.
Voor een nog mooier effect kunnen er stukjes glas, spiegeltjes of andere materialen worden toegevoegd. Composiet is de perfecte basis voor uw werkblad en is leverbaar in diverse kleurstellingen.

Bekijk de collectie

Keramiek

Het materiaal van de toekomst, dit materiaal is namelijk onderhoudsvrij. Keramiek is Krasbestendig, Hittebestendig en Vlekbestendig, en bovendien niet poreus. Ideaal voor de moderne consument vanwege de strakke afwerking en uitstraling van het materiaal.

Het materiaal is volledig samengesteld uit natuurlijke materialen, dit betekent dus dat het materiaal volledig recyclebaar is, zo helpt u de natuur ook nog een beetje.

Het is een lichtgewicht waterdicht materiaal met een niveau van absorptie van bijn nul. Hierdoor is het bestand tegen chemische reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel of ammoniak. Een keramiek werkblad is bestand tegen hoge temperaturen, krassen en slijtage.

Met een keramiek aanrechtblad zijn er volop mogelijkheden. Is dit iets voor uw nieuwe keuken-look?

Bekijk de collectie

 

Een passend aanrechtblad gevonden?

Omdat de werkbladen op maat worden gemaakt hebben wij nog een aantal gegevens nodig om uw ideeën uit te kunnen werken tot een vrijblijvende offerte.

 

  • Naam en kleur werkbladmateriaal
  • Gewenste dikte van het werkblad
  • Eventuele spoelbak, merk en type en wijze van montage als vlakbouw of onderbouw
  • Eventuele kookplaatuitsparing met maatvoering
  • Eventuele opmerkingen

Het is ook altijd mogelijk om een afspraak te maken in onze presentatieruimte. Hier hebben wij stalen van verschillende werkbladen en kunnen wij u adviseren met de keuze voor een keukenblad.

Wij verkopen geen losse werkbladen. Ze zullen alleen verkocht worden in combinatie met keukenkasten.

Selecteer een werkblad

 

 

© 2011 - 2024 Keukenpakket | sitemap | rss