Keukendeurtje vervangen op bestaande kastje: do or don't?

In principe een goed plan maar met alleen een nieuw front verhelpt u niet die stroeflopende lades die ook nog eens hard dichtknallen. Immers, met een nieuwe laklaag rijdt uw oudere auto toch ook niet ineens als nieuw?

Nieuwe losse keukendeurtjes monteren op de bestaande losse keukenkastjes

Bij het vervangen van keukendeurtjes voor een nieuw exemplaar horen nieuwe scharnieren. Moderne techniek mét demping. Echter heeft bijna elk keukenmerk zijn eigen maatvoering. Niet alleen de afmeting van de te vervangen losse keukendeurtjes maar ook de plaats van de scharnieren wijkt per merk vaak af. Dit betekent dat u zelf het speciale gereedschap moet hebben om op de juiste plaats de 35 mm scharniergaten te boren. Een paar millimeter verkeerd en uw losse keukendeurtje is niet meer te gebruiken. Bij een lade heeft u vaak te maken met verbindingssystemen tussen lade en front die ín het front gefreesd of geboord moeten worden. Deze systemen zijn vaak niet netjes uit het oude front te halen, breken af of zijn al niet meer optimaal af te stellen.

Nieuwe complete keukenkasten met keukendeurtjes

Toch gaat u alleen losse keukendeurtjes en ladefrontjes vervangen of plaatsen. Wanneer u de nieuwe fronten uiteindelijk keurig op uw bestaande keuken heeft gemonteerd, heeft u echter nog steeds die slecht- en/of hardsluitende lades, hier heeft u immers niets aan veranderd. Ook zijn de zichtbare zijkanten in uw keuken nog steeds in de oude kleur. Wanneer u nu de prijs van een los keukendeurtje optelt bij de losse scharnieren, nieuwe grepen en nieuwe moderne ladesystemen, dan is een nieuwe losse keukenkast van Keukenpakket soms zelfs goedkoper. U krijgt een geheel nieuwe losse keukenkast met de modernste techniek in een nieuwe frisse kleur naar wens.

Losse keukenkastje per stuk te vervangen

Is het vervangen van de complete losse keukenkastjes nu toch een optie? Het project staat op uw to do lijstje, maar u heeft geen idee hoe u deze klus kunt aanpakken? Moet ik echt alles slopen? Waar ga ik tijdelijk koken? Wat een bende  zal dat geven... Maar wees er van bewust en eerlijk: met alleen het keukendeurtjes vervangen geeft u dus wel het uiterlijk een nieuwe look, maar dat geldt dan nog niet voor alle zichtbare delen. Hoeveel mooier is het dus wanneer u ook de kast zelf zonder noemenswaardig hak- en breekwerk zou vervangen. Helemaal door u zelf uit te voeren en voorzien van de laatste technieken als deur- en lade demping en kast inrichtingen als het Le Mans-zwenksysteem. Pas dan spreken we echt van een keukenrenovatie. Neem dus gelijk ook afscheid van die gammele kasten, laden en hard en luid dichtklappende keukendeurtjes met nieuwe keukenkastjes i.p.v. alleen de keukendeurtjes te vervangen. Met Keukenpakket vervangt u de keukenkastjes met keukendeurtjes en/of lades dus helemaal zelf. De kant-en-klare voorgemonteerde keukenkasten zijn gereed om geplaatst te worden in uw keuken en leverbaar in diverse frontjes, uitvoeringen en maten.

Meerdere klanten hebben zelf de losse keukenkasten vervangen

Ingevuld met de losse keukenkasten van Keukenpakket hebben wij meerdere klanten geadviseerd en begeleid in het vervangen van de complete losse keukenkasjes. In de meeste gevallen is het keukenblad niet gedemonteerd en is de spoelbak de gehele renovatie zelfs in gebruik gebleven. Ook in dit traject hebben wij advies en tips en trucs gegeven waarmee onze klanten hun keukenrenovatie volledig zelfstandig tot een prachtig eindresultaat hebben gebracht. Met trots en met nadruk op hun eigen keukenrenovatie!

Bestel uw keukenkasten incl. keukendeurtjes online

Om het u nog makkelijker te maken zijn de keukenkasten van Keukenpakket online te bestellen. In ons assortiment kunt u zoeken naar keukenkasten met de juiste afmetingen en functionaliteiten. Zo bieden we keukenkastjes met keukendeurtjes aan, kastjes met korfladen, hoge -en lage keukenkasten, hoekkastjes en losse vaatwasserfronten. Staat uw kast niet in onze winkel? Informeer dan naar de mogelijkheden. Maak eventueel uw keuken compleet met een kunststof aanrechtblad en wandschappen of werk alles netjes af met een stollenwand. Wilt u graag weten welke kleur of materiaal het beste past in uw keuken? Dan nodigen wij u uit in onze presentatieruimte waar wij stalen hebben van de keukendeurtjes, zodat u zelf kunt ervaren of het voldoet aan uw wensen en eisen. In deze ruimte staan enkele losse keukenkasten die u aan elke kanten kunt bekijken, dus ook aan de onderkant, om zelf de kwaliteit te kunnen ervaren en bepalen. Wij kunnen u dan gelijk uitleggen dat het op deze manier renoveren van uw keuken een mooie doe-het-zelf uitdaging is. Hoe trots kunt u straks zijn wanneer u zelf uw keuken heeft gerenoveerd. En natuurlijk geven wij u advies en aanwijzingen in het plannen en uitvoeren van uw keukenrenovatie!

Bekijk hier ons assortiment

 

 

 

 

© 2011 - 2024 Keukenpakket | sitemap | rss